Coronastress in het onderwijs

De tijd staat stil en tikt toch door. Ik kan niet anders zeggen, dat ik totaal geen benul meer heb van tijd. Elke dag lijkt hetzelfde. Werk en privé lopen door elkaar en tijd voor ontspanning is lastig te vinden.

Verder lezen

Plan with me?

Bullet-journaling, plannen, structureren, ongelooflijk wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig. De mooiste boekjes liggen in de schappen en voor ieder wat wils, ik kan daar uren, nou ja, voor mijn gevoel dan, naar kijken. Genoeg inspiratie voor een ieder die wat structuur in zijn leven wil. Het is een hype die niet alleen meer onder onze creatievelingen enthousiast wordt gebezigd. Ook ik maak graag mijn to-do-list, elke dag weer, mooi gemaakt met wat stickers en kleuren!

Verder lezen

Hoe om te gaan met angst?

Als ik op vakantie ga en ik boek een leuk huisje in de natuur, dan weet ik wat mijn eerste handeling is: ik zal het huis inspecteren en kijken of er nergens een vieze kleine, of erger nog, grote spin op de muren zit. Als ik dan toch zo’n mormel heb gevonden, dan moet mijn man de spin verwijderen, anders zullen we rechtsom keren naar huis. Als hij de spin dan weg heeft gehaald, word ik rustiger. We lachen erom en we pakken de spullen uit.

Verder lezen