Plan with me?

Bullet-journaling, plannen, structureren, ongelooflijk wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig. De mooiste boekjes liggen in de schappen en voor ieder wat wils, ik kan daar uren, nou ja, voor mijn gevoel dan, naar kijken. Genoeg inspiratie voor een ieder die wat structuur in zijn leven wil. Het is een hype die niet alleen meer onder onze creatievelingen enthousiast wordt gebezigd. Ook ik maak graag mijn to-do-list, elke dag weer, mooi gemaakt met wat stickers en kleuren!

Maar eigenlijk is bullet-journaling al zo oud als dat er simpele schrijfboekjes bestaan. Kennen we nog de boodschappenlijstjes van oma? Die hadden al dezelfde functie. Zonder boodschappenlijst koop ik graag meer, en dan vooral, meer lekkers, dingen die eigenlijk niet goed voor me zijn. Dus met een boodschappenlijstje ben ik zuiniger en gezonder bezig en ik vergeet ook minder.

Dat is nou precies ook waar mijn to-do-list mij ook mee helpt. Ik schrijf precies op wat ik die dag moet doen en het liefst schrijf ik dat al voor de hele week op. Zo weet ik wat ik moet doen, vergeet ik niets en zie ik ook meteen wat voor tijd ik nog over heb voor de “leuke” dingen.

Voor ik begon met mijn “lijstjes”, werd ik vaak afgeleid en deed ik meer dan ik hoefde te doen. Ik was altijd bezig en ik had altijd het gevoel zoveel te “moeten”, zonder een degelijk overzicht te hebben. Dat gevoel bleef dus altijd hangen in mijn hoofd. Ik had eigenlijk niet door dat ik bezig was met allerlei ongezonde boodschappen te verzamelen in mijn kar!

Zo’n lijstje of een planning of een bullet-journal helpt dus echt met het opruimen van je hoofd. En een opgeruimd hoofd zorgt voor een blijer en gelukkiger mens met – ineens – meer tijd. Geloof me, het kost tijd om de lijstjes te maken, maar je krijgt er zoveel tijd voor terug, mits je natuurlijk wel realistische lijstjes maakt!